Onlinespel med fotbollstema

Onlinespel med fotbollstema råder det ingen brist på. Faktum är att en stor del av alla spel som går att spela på nätet har just fotboll som inriktning. Med tanke på att just fotboll är en av världens största sporter sett till både utövare och åskådare är det kanske inte så konstigt att det speglar av sig i utbudet av spel på nätet. Om det är den europeiska versionen av fotboll som du är intresserad av – där bollen är rund och sparkas med fötterna – får du passa dig för att blanda ihop det med amerikansk fotboll. Många spel på amerikanska sidor har nämligen ordet “football” i namnet och syftar då på den transatlantiska versionen.

copa-america-1Ett spel som definitivt har fotboll som tema är Copa America 2015. Den har tagits fram för att passa särskilt bra till året som Copa America gick av stapeln i Chile, där värdnationen tog hem titeln som Sydamerikas bästa fotbollslag. Här får du möjlighet att återuppleva stämningen och välja vilket lag du vill spela med. Precis som i den verkliga turneringen innehåller spelet både gruppspelsmatcher och ett slutspel, där en vinnare till slut koras. Vinnaren utses genom en straffläggning, där du ska försöka att både göra mål och rädda motståndarens straffar. Om du sätter fler straffar än du missar blir det ditt lag som får höja den åtråvärda pokalen.

Om du föredrar att kunna välja klubblag finns det ett spel som riktar in sig på två lag: Juventus och Barcelona. Spelet heter också Juve vs Barca. Det är förstås tack vare Champions League-finalen 2015 som spelet har skapats och även om det kanske passar bäst för fans till de båda lagen kan andra också ha behållning av det. Här är det inte straffläggning som korar vinnaren utan en form av inlägg som varje spelare ska försöka göra mål på. Det för in ett nytt spännande moment i spelet som kan leda till oväntade mål – som en cykelspark eller snygga nickar.

För dig som tycker att vanlig fotboll är lite tråkig går det att hitta spel som har tagit sporten till helt nya nivåer. I spelet Car Football styr du inte längre en spelare som du ska försöka göra mål med. Istället är det bilar som utgör karaktärerna på spelplanen och som du försöker träffa bollen med.