Recension av Sensible Soccer sloten från Ash

Sitt kvar på stolen och njut av fotboll som får pulsen att öka. Det handlar förstås om fotbollsslots och ett spel som har fått många fina recensioner är Sensible Soccer från Ash Gaming. Man skulle kunna översätta namnet som förståndig fotboll och det kanske låter lite märkligt. Vad har förstånd med fotboll att göra? Det får vi reda på i den här spelautomaten…

sensible soccer spel

En slots som bygger på videospel

Om du var med på 1990-talet så vet du precis vad det handlar om. Det här spelet bygger ju på ett annat populärt spel nämligen fotbollsspelet Sensible Soccer som då var ett spel som man bara var tvungen att skaffa. Det var Codemasters som skapade spelet som fungerade för en såväl som för flera spelare. Lagen hade löjliga namn och spelet blev rena rama kulten. Ash Gaming säkrade rättigheterna till att skapa en slotsmaskin med detta tema och resultatet är ett spel som många kommer att tycka om.

Det är lätt att komma igång

Spelet har en layout som gör det lätt att komma igång. Här finns de vanliga spelkortssymbolerna och så kommer du att se en vissla, stadium och spelets logga på hjulen. Det finns tre olika wild symboler, en domare, en åskådare och en målvakt. Det finns också två scatter symboler. Den ena är en European Cup bonus symbol och den andra en fotboll.

Ett spel med fantastiskt bonusspel

Man kanske kan säga att Sensible Soccer inte har riktigt samma flashiga grafik som många andra spelautomater har. Det här kan ju bero på att man faktiskt försöker vara lite förståndiga. Men det man inte har i form av grafik får du igen med råge med bonusspel.

Med tre stycken Euro Cup bonussymboler så kommer du att ta dig till Euro Cup bonusspelet. Det är ett av de bästa som finns i denna genre. Du ska nu välja ett lag. Det finns flera att välja bland och när du har gjort ditt val så blir det en snabb match. Men du behöver inte lyssna på allt det som händer i matchen. Det går att gå direkt till resultatet om man vill det. Varje lag har en viss multiplikatoreffekt och det kommer att påverka hur mycket du vinner på bonusspelet.

Progressiv jackpott

Det här spelet har också en progressiv jackpott vilket inte är så dumt om man känner för extra spännande casinounderhållning. Den kan du vinna om du får in minst tio mål i dina bonusmatcher. Det här gör ju att du väldigt gärna vill få bonusspel och det går faktiskt att köpa sig till detta. Om du inte har lust att vänta på scatter symboler så kan du helt enkelt klicka på Buy Bonus knappen som finns längst upp till höger. Det här kommer att kosta dig 30 gånger din insats. Ta alltså en titt på vad den progressiva jackpotten är uppe i innan du ger dig på detta!

Free spins

Man kan också få free spins på Sensible Soccer sloten. Det gäller att få minst tre scatters med fotboll för att detta ska hända. Med tre stycken så får du tre olika val. Du kan välja the Banker och få 15 free spins. Om banker symbolen dyker upp under dessa snurr på hjul 2 så kommer minst ett hjul att bli till wild symboler.

Eller så kan du välja The Fanatic. Då får du 10 free spins och om fanatic symbolen dyker upp på hjul nummer 3 så kommer symbolerna under den och över att bli wild symboler.

Välj The Wobbler och få 20 free spins. Med en wobbler på hjul nummer 4 så kan symboler på hjulen slumpvist bli till wild symboler.

Det här är med andra ord ett riktigt fiffigt spel som du kan ha mycket kul med. Hur du ska välja free spins är upp till dig. Du får testa lite och se vad som känns bäst. Vinstchansen är alltid densamma. Det gäller att ha tur men visst blir det god underhållning med så många val. Det är unikt med Sensible Soccer slot från Ash Gaming!