Sportspel på nätet

Internet har gjort det möjligt för sportintresserade spelare att hitta sina favoriter snabbt och enkelt. Det finns gott om sportspel på nätet och de kommer i alltifrån mindre gratisversioner till ambitiösa projekt med hög grafik. Den som letar efter sportrelaterade spel online kommer att stöta på sporter som basket, ishockey, fotboll och baseboll. Här finns också mindre sporter representerade som exempelvis skridskoåkning och spjutkastning. I många fall har utvecklaren av ett spel sett till att göra motsvarande versioner inom andra sporter.

Ett av de enklare sportspelen på nätet heter Straffsparkar 2012 och det går ut på att lägga fotbollsstraffar. Du möter en målvakt i en duell och försöker sätta bollen i mål. Spelets upplägg har formen av ett världsmästerskap, där du möter andra länder och har möjligheten att gå vidare till slutspel. Landet som du vill representera väljer du själv. För att sätta bollen i mål gäller det att ha tajming eftersom kraften i skotten beror på vilken tidpunkt du väljer att trycka på spelplanen. En otajmad knapptryckning gör att straffen riskerar att antingen bli alldeles för lös eller flyga högt över målet.

nba-pro-hoobsOm du föredrar basket är NBA Pro Hoops ett populärt gratisspel på nätet. Här är grafiken mer påkostad och det kan krävas en snabbare internetuppkoppling för att spelet inte ska hacka. Det gör att spelarnas ansikten och spelets design ser mer realistiska ut. I NBA Pro Hoops är tanken att du ska göra så snygga poäng som möjligt genom att antingen dunka bollen i korgen eller satsa på distansskott från trepoängslinjen. Du kan välja mellan att spela själv och träna skott eller delta i en match med andra spelare.

Om du inte gillar bollsporter finns det många andra spel att välja på. Skateboardspel är populärt bland onlinespelare och där har gratisspelet Skateboard City 2 blivit ett av de populäraste spelen. Precis som i förlagan Skateboard City väljer du en karaktär som du sedan åker runt på din bräda med. Du kan välja mellan att spela i Arcade Mode som gör att du är med i en berättelse och försöker genomföra uppdrag och Freestyle Mode där du satsar på att göra så snygga tricks som möjligt. Med möjligheten att vinna medaljer när du klarar av ett uppdrag kan du på ett enkelt sätt få överblick över dina framsteg.